Campings in Drenthe

Campings in Drenthe

De campings in Drenthe zijn gevarieerd en bevinden zich op unieke plekken in de provincie, die bekend staat om het landelijke karakter. Dat biedt kansen om een camping in Drenthe te vinden, die perfect aansluit bij de vakantiewensen. Er zijn campings in Drenthe, die midden in het bos zijn gelegen en campings, die aan het water zijn gelegen, waar volop recreatiemogelijkheden worden geboden.

Aanbod campings in Drenthe

Het aanbod van campings in Drenthe bevindt zich verspreid over de provincie, variërend van kampeerterreinen bij de Duitse grens tot locaties midden in de natuurrijke provincie. Het grootste aanbod van campings in Drenthe is gericht op een brede doelgroep en beschikt over veel voorzieningen voor gezinnen met kinderen. Als de kinderen plezier hebben, dan geldt dat namelijk ook voor de ouders. Naast speeltuinen, zwembaden en sportvelden is er op de meeste campings in Drenthe dan ook een enthousiast animateam aanwezig om de kinderen te vermaken met de meest uiteenlopende activiteiten. Uiteraard zijn er in Drenthe ook campings te vinden, waar de rust centraal staat en waar beperkte faciliteiten aanwezig zijn, zodat de nadruk op het echte kamperen is gericht.

Activiteiten in Drenthe

De vakantie op een van de campings in Drenthe biedt natuurlijk alle gelegenheid om erop uit te trekken en activiteiten te ondernemen. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van het maken van uitstapjes naar één van de attractieparken, waar kinderen en hun ouders zich uitstekend zullen vermaken. Het themapark Plopsa Indoor Coevorden zal zeker tot de verbeelding spreken, maar ook het attractiepark Sprookjeshof is een aanrader. Hier kan een bezoek gecombineerd worden met een rondvaart over het Zuidlaardermeer. Bij regenachtig weer kan er afleiding worden gevonden in het grootste overdekte attractiepark van het land, namelijk in Speelstad Oranje. Verder kunnen er wilde dieren bezichtigd worden in het Dierenpark Emmen.

Natuurgebieden in Drenthe

Vanaf de campings in Drenthe ben je binnen het bereik van een van de natuurgebieden, waarbij de hunebedden als onderdeel van het landschap, zoals bij Borger een echte trekpleister zijn. Bekende natuurgebieden zijn hier onder meer het Nationaal Park Drents-Friese Wold, de Gasterse Duinen en Hooghalen.


SVR-Natuurcamping de Alberthoeve

Aan de bosrand van het Drents-Friese Wold biedt camping de Alberthoeve volop mogelijkheden voor een vakantie in Drenthe tegen Friesland. Op de camping kunt u heerlijk tot rust komen en kamperen met uw tent, caravan, camper, huifkar enz. Iedere plaats heeft zijn eigen elektrische aansluiting van (6amp.). In het nieuwe toilet gebouw zijn voldoende toiletten, douches en keuken-voorzieningen aanwezig. Honden zijn welkom, mits aangelijnd houden bij uw caravan/tent en op de rest van het terrein. (vlak bij Oude Willem en Diever)

Onze camping ligt zo'n 200 meter vanaf de weg. Heerlijk rustig en geen of weinig geluid van razende auto's. Het nieuwe toilet gebouw heeft voldoende capaciteit. Het gebouw wordt 2 a 3 keer per dag schoongemaakt. Ook voldoet het aan de legionella controle. U wilt even uw mail ophalen, of wat opzoeken? Of u staat langere tijd bij ons op de camping, en wilt toch uw contacten onderhouden met familie of vrienden, dan is dat nu mogelijk met de GRATIS wifi internet verbinding op onze camping.

Het Veentieshof

Camping in MantingeLandschappelijke minicamping met mooi uitzicht op het Mantingerzand en zeer ruime plaatsen, geven u het gevoel vrij te kamperen. De luxe sanitaire voorzieningen en de ligging maken deze camping uniek.

Camping en Galerie Thyencamp

Camping in MantingeOp onze duurzame comfortabele camping annex galerie in Hooghalen kunt u klimaatneutraal kamperen. Gecertificeerd met gouden Greenkey en aangesloten bij ECEAT, Recron, ANWB en Maatschappelijk verantwoord ondernemen Nederland.

Uw camping aanmelden voor deze pagina

Bent u eigenaar van een camping en wilt u ook uw camping ook terugzien in ons overzicht van campings in Nederland ? Dat kan en is geheel gratis, het enige wat wij vragen is een link terug naar ons te plaatsen ergens op uw website. Het aanmelden van een camping kan op deze pagina .