Campings in Friesland

Campings in Friesland

De campings in Friesland bieden alle gelegenheid om van een heerlijke kampeervakantie te genieten, waar op uiteenlopende manieren invulling aan gegeven kan worden. Daarbij kan er rekening gehouden worden met de vakantiewensen op basis waarvan er een keuze gemaakt kan worden voor één van de campings in Friesland.

Aanbod campings in Friesland

Het aanbod van campings in Friesland is weliswaar verspreid over de provincie gelegen, maar een groot deel van de kampeerterreinen zijn op schitterende locaties aan het water gelegen. De provincie Friesland is rijk aan meren en daar zijn dan ook campings gelegen, maar ook aan de Waddenzee zijn er mogelijkheden om de kampeervakantie aan het water door te brengen. De Friese meren nodigen natuurlijk uit tot het ondernemen van activiteiten op en rond het water, maar bij de keuze van de camping in Friesland kan er ook met andere aspecten rekening gehouden worden. De aanwezigheid van faciliteiten kan bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen bij het maken van een keuze voor één van de campings in Friesland, zoals een supermarktje, speeltuinen, zwembad en een recreatieprogramma.

Activiteiten in Friesland

Vanaf de campings in Friesland het water opgaan om te zeilen of te varen is een van de populaire activiteiten tijdens de kampeervakantie, maar in Friesland is er natuurlijk veel meer te beleven. Een geweldige attractie voor gezinnen met kinderen is het bezoeken van het Kameleondorp Terherne, maar dat geldt eveneens voor het maken van een uitstapje naar Aqua Zoo Friesland. In het Doolhofpark Bakkeveen kunnen uren worden doorgebracht en het Openluchtmuseum De Spitkeet laat de bezoekers kennismaken met hoe de Friezen in het verleden hebben geleefd. In Friesland worden grote evenementen georganiseerd, zoals de Sneekweek en de Harlinger Visserijdagen, waarbij de campings in Friesland druk bezet zijn.

Natuurgebieden in Friesland

Vanaf de campings in Friesland is het bijzonder eenvoudig om een dag door te brengen in één van de schitterende natuurgebieden. De Friese Waddenkust is een bijzonder fraai natuurgebied, maar ook het Drents-Friese Woud en het Nationaal Park Alde Feanen biedt fantastische mogelijkheden om in de natuur ontspanning te vinden. Het Sneekermeer staat ook bekend als populair natuurgebied en hier kun je zowel op het water als rond het water heerlijk genieten.

Het Koningsdiep

Camping in AarleOp een schitterende locatie in het zuid oosten van friesland ligt de camping tegen de bossen en kanowater tevens viswater aan. Ruime plaatsen 200 m2 schone fraaie sanitaire unit, gezellige kantine, fiets, wandel en ruiterroutes ruim aanwezig ook de knooppuntenroute,s rust en ruimte is gegarandeerd. ruim parkeren. Grote steden als Groningen, Leeuwarden en Drachten op korte afstand en ook musea, zwembaden, winkels en goede rstaurants in Beetsterzwaag liggen op korte afstand. Bezienswaardigheden vollop in de buurt. De moeite van een bezoek waard.

Uw camping aanmelden voor deze pagina

Bent u eigenaar van een camping en wilt u ook uw camping ook terugzien in ons overzicht van campings in Nederland ? Dat kan en is geheel gratis, het enige wat wij vragen is een link terug naar ons te plaatsen ergens op uw website. Het aanmelden van een camping kan op deze pagina .