Campings aan zee in Nederland en Belgie

Campings aan de kust

Met campings aan de kust worden kampeerterreinen bedoeld, die aan de kust bij zee zijn gelegen of op korte afstand van de kust nabij de duinen. Zowel langs de Nederlandse kust als langs de Belgische kust is een divers aanbod van campings aan de kust te vinden. De campings aan de kust bieden uiteraard een perfecte uitvalsbasis om van een heerlijke strandvakantie te genieten, waarbij ontspanning kan worden afgewisseld met het maken van uitstapjes en het ondernemen van activiteiten.

Aanbod campings aan de kust

Het aanbod van campings aan de kust van de Noordzee verspreidt zich over de hele lengte van de kust, waarbij op een aantal locaties sprake is van een geconcentreerd aanbod van campings. De campings aan de kust hebben in elk geval een overeenkomst en dat is dat de afstand naar de zee vrijwel niet groot is en te voet kan worden bereikt. Op de campings aan de kust wordt een breed scala aan activiteiten geboden voor jong en oud. Er zijn dan ook verschillende grote familiecampings, waar het werkelijk aan niets ontbreekt met speeltuinen, zwembaden, restaurants, animatieteams en indoor activiteiten, zoals een bowlingbaan.

Activiteiten aan de kust

Bij een verblijf op een van de campings aan de kust ligt een strandbezoek natuurlijk voor de hand. In de zomer kun je heerlijk zonnebaden op het strand terwijl de kinderen in het zand en in de zee kunnen spelen en wordt het wat frisser dan is het maken van een strandwandeling bijzonder ontspannend. De duinen aan de kust bieden alle gelegenheid om lange wandeltochten te maken of urenlang te fietsen langs uitgezette routes. Verder zijn de campings aan de kust over het algemeen nabij een gezellige plaats of grote stad gelegen, zodat een uitstapje daar naar toe ook een leuke afwisseling kan bieden.

Natuurgebieden aan de kust

Het strand en de duinen zijn uiteraard al schitterende onderdelen van de natuur, maar verspreid langs de kust zijn er ook nog diverse natuurgebieden, waar een ontspannen tijd kan worden doorgebracht. Tussen ís Gravenzande en Hoek van Holland is bijvoorbeeld een schitterend natuurgebied gelegen aan de Delftlandse kust. Langs de kust van Vlaanderen zijn er ongeveer dertig natuurgebieden te vinden, zoals de Oostvoornduinen en het duingebied De Westhoek, dat ook wel het Westhoekreservaat wordt genoemd.